Forex tipp

................................. A sikeres trader rendelkezik a megalapozott ismereteken túl a következő tulajdonságokkal: ..... türelmes ..... következetes ..... fegyelmezett ..... megbízik alkalmazott eszközeiben

Kereskedj sikeresen, figyeld a jeleket...

2009. december 12. 17:36 - one x one

Pl.:

Használj mozgóátlagokat. Válassz legalább két kedved szerinti mozgóátlagot (szerintem a 3 jobb) és kezd el tesztelni.

Nézd meg különböző felbontásban más-más instrumentumokkal. Figyeld hogyan viselkednek. Fogsz rendszert látni benne.

Általában szokott lenni visszateszt, ha átlép egy szintet az árfolyam. ( pl. 50, vagy 200 SMA). Ezek nagyon jó beszállók.

Ha erős/nagy gyertya visz át egy szintet, akkor nagyon valószínű, hogy az lesz a helyes irány egy ideig.

Az MACD indikátor is olyan mintha mozgóátlagokat használnánk. Változtassuk a beállításait kedvünk szerint. Itt figyeljük a nulla vonalat. Sarkosan azt mondanám felette long alatta short.

Használj RSI-t. 30-70 beállítással. Az 50 a nulla vonal. Figyeld hogyan viselkedi az árfolyammal karöltve.

Használj CCI indikátort. Szintén figyeld meg hogyan viselkedik.

Olyan ez mint a horgászat, vadászat. Különböző eszközöket vetünk be a siker érdekében. Mindegyikkel lehet eredményeket elérni külön-külön és egymást támogatva is. A lényeg, hogy legyünk felkészültek és tudjuk mit miért csinálunk.

Ehhez csak annyit kell tenni (mint a Szóljatok a köpcösnek című filmben: Igazán? Csak ennyi?:)), hogy kellő időt fordítunk a megfigyelésre és a személyiségünhöz, időnkhöz és nem utolsósorban számlánk nagyságához, profit elvárásunkhoz igazítva alakítjuk ki saját startégiánkat.

Híreket csak akkor olvassunk ha szórakozásra vágyunk, vagy unatkozunk. Minden egyéb esetben hagyatkozzunk a grafikonokra, mert abban nem fogunk csalódni.

A bejelentések időpontja fontos, mert akkor mozdul a piac (kivétel erősíti a szabályt ):: ). Az elemzők később majd megírják nekünk, hogy miért is volt. Szerintük. Szerintem, pedig a grafikonok gyártják a híreket.

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: kereskedés

Dow index

2009. december 12. 16:41 - one x one

Unatkoztam... jósolok én is... Figyelem hetes grafikon. Nem napi kereskedéshez készült.

Inkább csak nyilvánosan elmélkedem, vélekedek a jövőről.


Szóval van ott az a fehér kör a fehér szaggatott vonal környékén (SMA200), mégpedig azért mert legkésőbb valahol ott vissza kell fordulni technikai alapon. Csak úgy nem marad felette. Ez az eddig kialakult grafikon alapján szinte biztos (bár a tőzsdén csak az biztos, ami már megtörtént).

A 14199-es csúcs és a 6470-es aljra húzott fibo szint 61,8-as megállója is 11247. Az 50%-os szinten túl vagyunk (heti grafikonon, a havi még alakul), ezért elképzelhető, hogy elérjük a 11250-es szinteket, de nem biztos, hogy most egy huzamban.

Érdemes figyelni a fibó számokat. Lefelé is elég jól működtek. Én jobban szeretem a mozgóátlagokat és az RSI jelzéseit figyelni.

Egykori "mesterem" szerint önbeteljesítő és a piac is figyeli.

A nagyobb tüskéket sem hagyhatjuk figyelmen kívűl. Ezek mind akadályt jelentenek felfelé: 10471, 10752, 10828, 11423. Fontosak.

Ha hármas sortörésben, vagyi kagi módban figyelem a chartot, akkor azt mondanám, hogy a mostani szintekről is lehetne fordulni. Persze túl is liheghetjük 1 picit. Kicsiben már megvolt.

Amennyiben elérjük a 10750-10825 szinteket és nem gázol át erővel rajta, akkor onnan várok egy visszapattanást.

11250 felett nem hiszem, hogy nyitnék longot a kötelező 23%-os visszaadás előtt.

Szólj hozzá!
Címkék: dow
süti beállítások módosítása