Forex tipp

................................. A sikeres trader rendelkezik a megalapozott ismereteken túl a következő tulajdonságokkal: ..... türelmes ..... következetes ..... fegyelmezett ..... megbízik alkalmazott eszközeiben

Indexek, devizák. Esés, vagy emelkedés?

2010. január 08. 11:02 - one x one

Igaz, hogy ez 1 deviza blog lenne, de nem tudom figyelmen kívül hagyni a DOW indexet, ezért engedtessék meg nekem, hogy néha szót ejtsek róla.

Nézem... és azt látom, hogy divergencia mutatkozik. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet tovább fokozni még néhány héten keresztül.

Mindenesetre régen volt korrekció. Lehet, hogy itt az ideje. Annyira megszoktuk az utóbbi időben, hogy szépen haladunk felfelé. Mostanában igen nyugodtan, mintha tartós lenne az emelkedés.

Jövő héten indul a gyorsjelentési szezon. Hm... Nem tudom, hogy a nagy mókamester aki irányítja a világ pénzügyeit milyen forgatókönyvet tartogat a fiókjában, de az bizonyos, hogy van itt egy fal heti bontásban előttünk 10660-10825 méretben. Meglátjuk.

A tárgyilagosság kedvéért illik megjegyezni, hogy most longos a helyzet. Korrekciós szintek 10400, 10250, 10100.

Devizák:

Én 4 párt figyelek. EUR/USD, GBP/USD, EUR/JPY, GBP/JPY. December óta esnek, oldalaznak, vagy küszködve emelkednek. Nincs kialakult irány. A dollár, mintha erősödne a jen pedig gyengülni látszik. Mindkettő törékeny alapokon nyugszik.

Szólj hozzá!

Idősor

2010. január 06. 22:23 - one x one

Olvastam már olyan véleményt, hogy meosztja a figyelmet, ezért zavart kelt a használata.

Én más véleményen vagyok. Használom az idősort.

Apropó.

Idősoron azt értem, hogy ugyanazt az instrumentumot több felbontásban figyelem. Akár 2 perctől 1 hétig. Kereskedési stílusunkhoz kell igazítani, hogy milyen idősíkokat állítunk be, ezért nem írok konkrét számokat.

A kezdeteknél nekem azt tanították, hogy pozíciónyitás előtt mindig határozzam meg az éppen aktuális trendet úgy, hogy nagy felbontással kezdem a chart figyelését, majd a kisebb felbontásnál keressek alkalmas beszállási pontot.

Trendirányt természetesen a nagyobb felbontás fogja megmutatni nekünk. A trend a barátunk, mint a chart és az indikátorok. Megbízhatunk bennük. Kereskedjünk trendirányban.

Szólj hozzá!
Címkék: kereskedés

Elemzők...

2010. január 06. 21:00 - one x one

Nem is olyan régen felíratkoztam egy a médiában igen sokat szereplő befektetési Zrt. hírlevelére. Kaptam is már több, mint 1 hétre valót.

Azzal a buzdítással ajánlották, hogy majd a kapott információk alapján eldöntöm, hogy nyitok-e számlát náluk. Remélik, hogy meggyőzhetnek arról, mennyire céltalanul hánykolódom a devizák gazdagító tengerén szakértő segítségük nélkül. Eddig nem sikerült. Rövid töprengés után megközelítőleg 2-es értékelést tudok adni 10-es skálán.

Ez ugye nem túl jó. Lehet, hogy rossz szériát fogtam ki.

Mindenesetre - eddig is említettem már - a napok múlásával egyre inkább meggyőződöm arról, hogy nem szabad mások jóslataira hagyatkozva kezelni a számlánkat.

Nézzük a saját indikátorainkat és azok alapján döntsünk!!! Ha nem tetszik a chart, akkor ne nyissunk pozit!

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása