Forex tipp

................................. A sikeres trader rendelkezik a megalapozott ismereteken túl a következő tulajdonságokkal: ..... türelmes ..... következetes ..... fegyelmezett ..... megbízik alkalmazott eszközeiben

Portfolió előadás + EUR

2010. május 15. 18:08 - one x one

Szép napot minden olvasónak!

Ismét szakítottam időt a Portfolió rendezvényére szerdán. Meghívott előadó volt Duronelly Péter (budapest alapkezelő) és Kovács Szilárd (Bankár Zrt.). Remélem jól emlékszem a titulusokra (nem jegyzeteltem) :)).

Néhány szóban összefoglalnám a lényeget. Mindketten szkeptikusak voltak az euro jövőjét illetően. A befektetések célpontja továbbra is Brazília, Mexikó, Kína, India, Indonézia, Dél-Korea, Tajvan, Szingapur. Az előb felsorolt országok devizájával szemben további euro gyengülést várhatunk a szakértők szerint. Kovács Szilárd kedvencként mexikót emelte ki.

Kína eddig hozta azt az elvárást, miszerint a globális gazdaság növekedési motorja lehet. Náluk nem volt recesszió csak némi GDP visszaesés. Napjainkban ismét impozáns számokat láthatunk. Kínához, Indiához közel álló gazdaságok szépen profitálnak ebből a növekedésből. Nem volt megemlítve az 5. kontinens Ausztrália, pedig nagyon sok nyersanyagot szállít ázsiába és ne feledjük, hogy náluk volt először kamatemelés.

Jelentős kockázatot hordoz magában a kínai ingatlanpiac. Esetleges ingatlanlufi az egész világot megrázná.

Szóval a figyelem most az európai kockázatokra irányul, de ne feledjük, hogy USA is jelentős adóságokkal küszködik.

Az EUR/USD 2008 őszén 1,2331-es mélypontról emelkedett. Majdnem heti minimumon zárt a devizapár és a heti charton 18-as értékkel bír az RSI indikátor, ezért szerintem még van tere az esésnek. Természetesen lehetnek korrekciók, emelkedések, de nagyobb bontásban nem ez volt az esés vége ez bizonyos.

Sikeres kereskedést mindenkinek!

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása