Forex tipp

................................. A sikeres trader rendelkezik a megalapozott ismereteken túl a következő tulajdonságokkal: ..... türelmes ..... következetes ..... fegyelmezett ..... megbízik alkalmazott eszközeiben

CDS-felár

2010. június 06. 20:34 - one x one

Gondolatébresztő számokban.

Ne kövezzen meg senki, ha nem teljesen pontosak az adatok, bár igyekeztem pontos információt beszerezni. Nagyságrendeket jól lehet érzékeltetni a számokkal.

Magyar államadósság 275-ös EUR/HUF árfolyamon számolva ~75 miliárd €. Ezt osztjuk 10 millióval. akkor 7500-.at kapunk. (A CDS-felárat, mint biztosítási díjat fizetjük az ország adóssága után. 10 millió € adósság után pénteken 270 ezer € kellett fizetnünk egy évre. Ez a szám nemrég ~200 volt.)

Tehát a Fidesz bravúr eredménye 70 bázispont. 70000x7500 € =525 000 000 €. 525 000 000 €/365 = 1 438 356 € / nap. Jelenlegi árazás mellett a hétvégén ~ 830 millió forintot fizettünk ki feleslegesen.

Sok milliárd forint lesz a végső számla, amit nagyon sok helyre lehetett volna költeni.

Ismét megjegyzem nem támogatom egyik pártot sem. Szertnék felelős, az ország érdekeit szem előtt tartó politikát látni.

Ui: A magyar portálok adatira hagyatkoztam. Nem kellett volna. A 70 bázispont helyett közel kétszeresével kellett volna számolni. Közben sikerült 2 linket begyüjteni megfelelő adatokkal.

www.dbresearch.com/servlet/reweb2.ReWEB

www.cmavision.com/market-data

A számolás mikéntje ugyanaz, csak értelemszerűen más a szorzó.

Szólj hozzá!
Címkék: cds felár

Politika - Gazdaságpolitika...

2010. június 05. 14:25 - one x one

Nagyon szép volt!

Röviden ennyit szeretnék hozzáfűzni a hét eseményeihez. Szeretném leszögezni, hogy nem támogatom egyik politikai erőt sem, mert szerintem aki politikára adja a fejét napjainkban, az eleve nem tisztességes ember. Bocsánatot kérek attól az esetleges kivételt képező képviselőtől aki mélyen a tükörbe nézve nem ezt látja.

Észpártinak tartom magam.

Szóval, aki eddig rózsaszín ködben élt és azt gondolta, hogy majd a Fidesz gyógyír lesz minden problémára, az most gondolkozzon el egy kicsit. Az a helyzet, hogy lehet bárki kormányon azt fogja tenni ami amit az önös érdek diktál, vagy éppen amit a világ pénzügyi hatalma diktál.

Gazdaságpolitikai redszerekbe integált rabszolgató társadalom. Ebben élünk. Béklyó nélkül. "Szabadon".

A média a megtévesztést szolgálja. Amit látunk és hallunk azt hajlamosak vagyunk elhinni, elfogadni. (Kivéve azt, amit a charton látunk, pedig az az egyetlen igaz dolog. A chart nem hazudik.)

Ebben rejlik a média hatalma.

Látszott, hogy esni kell. Minden instrumentum (devizák, indexek) mutatta, hogy nincs nagyon tovább felfele. Nem gondoltam, hogy ehhez kis hazánk fog segédkezni. Bizonyította hűségét a kormány a világ pénzügyi hatlma felé. Csorbult a tekintéjük, de ez nem érdekes. Van még négy év leküzdeni.

Volt egy ismerősöm akitől 10 éve hallottam, hogy OV. nagyban tőzsdézik. Ezt csak azért mondom, mert mindig piszkálja a spekulánsokat és munkára buzdítja a népet. Bort iszik és vizet prédikál. Politikus.

Most túladott a piac. Lesz korrekció, de hogy utána merre, azt most nem merném kijelenteni.

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: politika
süti beállítások módosítása