Forex tipp

................................. A sikeres trader rendelkezik a megalapozott ismereteken túl a következő tulajdonságokkal: ..... türelmes ..... következetes ..... fegyelmezett ..... megbízik alkalmazott eszközeiben

EUR/USD

2011. február 26. 14:15 - one x one

A piac sajátja, hogy szereti olyan szinteken befejezni a kereskedést, ami lehetővé teszi többféle forgatókönyv elképzelését a hétvégén elemző kereskedő számára. Most sincs ez másképp. Lejtmenet esetén a legközelebbi  támasz az 1,3700-es szinthez kapcsolódik, majd megközelítőleg 50 pontonként találunk ilyet egészen az 1,3400-es szintekig, ami már egyszer sikeresen teljesített. Felfele az eddigi csúcsot (1,3838) kellene leküzdeni, hogy eljuthasson 1,4000 és magasabb jegyzésre.

Néhány szó az elmúlt hét legjobban teljesítő jegyzéséről is. Amennyiben szigorúan technikai alapon vizsgálom, akkor elképzelhető az eddigi csúcsok megdöntése, de nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt sem, hogy a WTI jegyzésében 86,50 szint felett majdnem 200 pontos rés alakult ki, ami szerintem nem marad betöltetlen. Fentiekből következik, hogy ~1500 pontos "játéktere" van az olajnak (Brent,WTI) amit mindenképpen figyelembe kell venni a pozíciók méretezésénél és a stratégia kialakítása során.

Jövő heti EUR/USD pivot szintek:

 

Szólj hozzá!
Címkék: eurusd

Oil

2011. február 24. 10:58 - one x one

Nincs időm a piacra, mert gyermekfelügyelettel foglalkozom. A twitteren említett szinteknél bekötött pozikat zártam, záródtak. Remélem más is ezt tette. A 200 pontos 5 perces gyertyák a Brent árfolyamában mindenképpen óvatosságra intenek. Nagyon magas RSI értékek vannak, ami további emelkedést vetít előre a későbbiek folyamán. Persze a "későbbiekben" az lehet 3-4 hét is. Pl. EUR/USD

Óvatosan kereskedjünk! Ez az intelem fokozottan igaz az olajra.

Érdemes használni ízlés szerint:

  • támasz ellenállás szintek
  • mozgóátlagok
  • RSI
  • Stochastic oscillator
  • pivot szintek
  • Fibonacci szintek

Sikeres kereskedést mindenkinek!

Szólj hozzá!
Címkék: oil

Spot WTI light crude oil

2011. február 21. 11:50 - one x one

A bahreini események kapcsán megugrott a spot WTI olaj jegyzése. A következő képen a fibonacci szintek mutatják a lehetséges megállókat, de az emelkedés után a rés betöltésére számítok mindenképpen. 

Figyelem a folyamat akár 1-2 hét is lehet.

TP1 88,40

TP2 86,50

természetesen a spread figyelembevételével.

Szólj hozzá!
Címkék: oil
süti beállítások módosítása